Ohjaaja ja suomentaja Anu Hälvä

thumb_Anu_1024Anu Hälvä on diplomilaulaja, näyttelijä ja ohjaaja. Hälvä on koulutukseltaan sekä musiikin maisteri, että teatteritieteen kandidaatti. Hän valmistelee parhaillaan teatteritieteen maisterintutkintoa. Hälvä aloitti musiikkiopintonsa 9-vuotiaana pianonsoitolla, mutta vaihtoi myöhemmin pääaineekseen laulun. Hän suoritti laulunopettajan tutkinnon Helsingin Konservatoriossa. Vuosina 1993-2000 Hälvä opiskeli Anita Välkin johdolla Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksessa. Sieltä hän valmistui oopperalaulajaksi  vuonna 1996, diplomilaulajaksi ja musiikin maisteriksi  vuonna 2000, sekä laulun diplomiopettajaksi vuonna 2002.

Anu Hälvä on työskennellyt lähes 30 vuotta teatterin parissa – puheteatterissa ja kaikilla musiikkiteatterin eri osa-alueilla revyystä oopperaan. Hänen roolejaan ovat olleet mm. Taika-ampujan Agathe, Lepakon Rosalinde, Iloinen Leski, My Fair Ladyn Eliza, Annie Mestariampuja, Kiss Me Katen Katariina ja Uuden Iloisen Teatterin revyyt vuosina 1994-95 sekä vuonna 2005.

Teatterin ohella Hälvä on tehnyt runsaasti TV- töitä, joista yleisö on palkinnut hänet mm. Telvis –patsaalla. Nykyisin hän työskentelee teatterissa pääasiallisesti ohjaajana.

Laulajana Anu Hälvä on konsertoinut laajasti eri orkestereiden (mm. Radion Sinfoniaorkesteri ja Helsingin kaupunginorkesteri) solistina ja eri pianistien kanssa. Hän on pitänyt yli 300 soolokonserttia eri puolilla Suomea.

Musiikinjohto ja pianisti Esa Ylönen

_MG_4864Esa Ylönen opiskeli pianonsoittoa Kotkan seudun musiikkiopistossa ja Sibelius-Akatemiassa. Ylönen valmistui musiikin maisteriksi vuonna 1995. Valmistumisensa jälkeen hän suoritti vielä kanttorin pätevyyteen vaadittavat opinnot. Ylönen on osallistunut myös monille mestarikursseille. Vuonna 1989 Ylönen toimi Turun valtakunnallisen kamarimusiikkikilpailun voittaneen EsCaMi-pianotrion pianistina. Vuosina 2000 ja 2001 Ylönen oli Kuhmon kamarimusiikin musiikkikurssien pianisti. Vuodesta 1996 alkaen hän on toiminut kesäisin Tsekissä Martinu-Janacek –musiikkikurssien pianistina.

Esa Ylönen esiintyy noin 100 konsertin vuosivauhtia Suomessa ja ulkomailla (Hollanti, Islanti, Italia, Kanada, kiina, Saksa, Slovakia, Sveitsi, Tsekki, Unkari, Venäjä ja Viro). Ylönen toimii myös kesällä 2013 perustetun Elokuun Tango –argentiinalaisen tangofestivaalin taiteellisena johtajana.

Esa Ylösen sovituksia ja sävellyksiä on myös levytetty. Alba Records julkaisi Ylösen maailmanensilevytyksen Uuno Klamin pianoteoksista sekä sävellyksistä viululle ja pianolle keväällä 2013. Viulistina levyllä on Sirkku Mantere. Muista levytyksistä mainittakoon keväällä 2015 ilmestynyt levytys Songs of Travel baritoni Riku Pelon kanssa sekä vuonna 2013 ilmestyneet levytykset sopraano Leena Arffmanin kanssa (Ave Maria) ja sopraano Emilia Vesalaisen kanssa (Lupaus-joululevy).

Esa Ylönen on opettanut pianonsoittoa Itä-Helsingin musiikkiopistossa sekä toiminut pianonsoiton lehtorina Kotkan seudun musiikkiopistossa. Kirkkomuusikkona hän on toiminut monissa eri seurakunnissa. Nykyään hän on Kotkan seudun musiikkiopiston säestäjä.

Sopraano Emilia Vesalainen-Pellas

Screen Shot 2015-11-23 at 09.54.53

Sopraano Emilia Vesalainen-Pellas on Pohjois-Kymen musiikkiopiston kasvatti. Hän valmistui Lahden AMK:n musiikinlaitokselta Sirkka Parviaisen oppilaana vuonna 2009. Täydentävät opintonsa Vesalainen-Pellas suoritti Wienin musiikkikorkeakoulussa Franz Lukasovskyn oppilaana, jonka jälkeen häntä ovat opettaneet Monika Hauswalter ja Jaakko Ryhänen.

Tällä hetkellä Vesalainen-Pellas  työskentelee freelance-oopperalaulajana ja -laulupedagogina. Hän on vieraillut Suomen Kansallisoopperan solistina vuodesta 2008, Tsekeissä Brno:n kansallisteatterin operettisolistina v. 2011, tehnyt useita rooleja Suomen maakuntaoopperoissa ja konsertoinut Suomessa ja keski-Euroopassa. Erikoisosaamisenaan mainittakoon operettirepertuaarin ja -tradition tuntemus.

V. 2007 Vesalainen-Pellas saavutti 2. palkinnon Kangasniemen laulukilpailussa ja tuli valituksi Kaakkois-Suomen taidetoimikunnan nuoreksi taiteilijaksi. V. 2005 hänet palkittiin vuoden nuorena operettilaulajana Lahden operettifestivaaleilla. Hänen viimeaikaisista rooleistaan mainittakoon Suomen Kansallisoopperan Oopperan kummitus musikaalin (Webber) Madame Giryn rooli, maatamme kiertävän Luxemburgin kreivi- operetin (Lehar) naispääosa Angelé Didier ja Bella Giretti operetissa Paganini (Lehar). Jatkossa hänet nähdään mm. Anitan roolissa Aleksanterin teatterissa operetissa Giuditta (Lehar), uusintaensi-iltansa saavassa Luxemburgin kreivissä ja Maija Harrin roolissa Kouvolassa esitettävässä oopperassa Pohjalaisia (Madetoja).

Altto Anne Korpelainen

kasvokuvatotinen

Altto Anne Korpelainen on opiskellut laulua Pohjois-Kymen musiikkiopistossa, Lahden konservatoriolla, Helsingin ammattikorkeakoulu Metropoliassa ja Wienin musiikkikorkeakoulussa. Hän valmistui musiikkipedagogiksi (AMK) 2010.

Anne Korpelainen on laulanut useita oopperarooleja Suomessa ja konsertoinut Suomessa ja Itävallassa. Kaudet 2013-2015 Korpelainen oli kiinnitettynä Salzburgin Landestheaterin oopperakuoroon. Savonlinnan oopperajuhlakuorossa Korpelainen on laulanut vuosina 2004-2008 ja Suomen Kansallisoopperan lisäkuoroon hän on kuulunut syksystä 2008 alkaen. Anne Korpelainen oli yksi finalisteista Kangasniemen laulukilpailuissa vuonna 2012.

Korpelainen on viime aikoina keskittynyt laulamisen ja lauluopetuksen lisäksi myös produktioiden tuottamiseen. Aikaisemmalta koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri.

Klarineristi/saksofonisti Annu Laine

AnnuAnnu Laine aloitti saksofoninsoiton Kotkan seudun musiikkiopistossa vuonna 1996. Lukioikäisenä hän siirtyi opiskelemaan Tampereen konservatorioon, josta hän valmistui yhtye- ja orkesterimuusikoksi. Opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemiassa esittävän säveltaiteen osastolla. Ennen musiikin maisteriksi valmistumistaan hän täydensi opintojaan Ranskassa Strasbourgin konservatoriossa neljän vuoden ajan.

Suomessa Annu Laine on soittanut lukuisissa orkesteriperiodeissa (mm. Kaartin ja Laivaston soittokunta) sekä monissa kamariyhtyeissä (esim. Uusinta-ensemble). Ranskan vuosinaan hän soitti mm. Strasbourgin filharmoniassa sekä eripuolilla Ranskaa, Saksaa ja Sveitsiä vaihtelevissa saksofonikokoonpanoissa.

Annu Laine on toiminut Saksofonin- ja klarinetinsoiton opettajana pääkapunkiseudulla, Alsacessa sekä vuodesta 2014 Kotkan seudun musiikkiopistossa.

Klarinetisti/saksofonisti Ilmari Hauer

ilmarin-kuvaIlmari Hauer aloitti klarinetinsoiton Stuttgartissa Rüdiger Zieschankin (Stuttgarter Philharmoniker) oppilaana. Lukion jälkeen hän opiskeli Münchenissä professori Robert Starken (Hochschule für Musik München) johdolla ja Berliinin taidekorkeakoulussa, josta hän valmistui 1998 diplomimuusikoksi professori Jorg Fadlenin ja professori Ewald Kochin johdolla. 1998-2002 hän vastasi musiikista ja soitti klarinettia Theater Morgensternissä Berliinissä. Suomessa hän suoritti työn ohessa A-tutkinnon Böhm-klarinetilla Jyväskylän ammattikorkeakoulussa, opettajina Jarmo Munter ja Osmo Linkola (Sibelius-Akatemia). Saksofoniopintoja hän suoritti Kuopion ammattikorkeakoulussa, opettajana Martti Hautsalo.

Ilmari on soittanut mm. seuraavissa orkestereissa: Brandenburger-Symphoniker, Eur’opera Görlitz, Jyväskylä Sinfonia. Jyväskylä Sinfonian solistina hän myös esitti Mozartin klarinettikonserton. Hän on osallistunut lukuisiin kamarimusiikki- ja mestarikursseihin kotimaassa ja ulkomailla mm. seuraavien sooloklarinetistien johdolla: Charles Neidich (Chamber Orchestra of Europe), Reijo Koskinen (Helsingin kaupunginoopera), Eduard Brunner (professori, Saarbrücken), Karl Leister (Berliner Philharmoniker).
Ilmari toimii Kotkan seudun musiikkiopiston klarinetin- ja saksofoninsoiton opettajana. 2010 hän voitti klarinetilla ensimmäisen palkinnon Itämeren alueen opettajien kulttuurikilpailussa Heinolassa.

Kitaristi Wiljami Salminen

Wiljami Salminen profiilikuva 1 väriKitaristi Wiljami Salminen on toiminut monipuolisesti ammattimuusikkona yli 20 vuoden ajan. Rytmimusiikin laajaan työkenttään on kuulunut työtä mm. Anna Erikssonin ja Pepe Willbergin yhtyeissä sekä lukuisissa rock-, pop- ja viihdekokoonpanoissa. Teatterimuusikkona hän on toiminut vuodesta 1995.

Wijami Salminen on  toiminut pedagogina Kotkan seudun musiikkiopistossa vuodesta 2000 ja Kymen Konservatoriossa ( EKAMI ) vuodesta 2001. Hän on valmistunut Helsingin ammattikorkeakoulu Metropoliasta vuonna 2005 pop/jazz-pedagogiksi.

Wiljami Salminen Quartet julkaisi vuonna 2014 levyn Katarina, jonka sävellykset ovat Wiljamin käsialaa.

Lavastaja Camilla Nenonen

Lavastaja Camilla Nenonen on valmistunut Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta vuonna 2015. Hän on vieraillut mm. Suomen Kansallisteatterissa, jossa lavasti kiitetyn näytelmän Kuningas kuolee yhdessä Kati Lukan kanssa sekä Q-teatterissa, jossa hän työskenteli lavastajana Hämeenlinna-näytelmässä.

Camilla Nenonen ollut kiinnitettynä lavastajana Kokkolan kaupunginteatterissa puolen vuoden ajan. Hän on myös toiminut näyttelyarkkitehtina Suomen Kansallismuseon Brilliant! -korunäyttelyssä sekä Teatterimuseon Tragedia ajassa – Ajaton tragedia –näyttelyssä.

Aikaisemmalta koulutukseltaan Nenonen on muotoilija (AMK).